Sigtunahöjden

 

As one of the nordics lead­ing hotel and con­fer­ence cen­ters Sig­tu­nahöj­den is, with its prime loca­tion only 15 min­utes from Stock­holm Arlan­da air­port, an excel­lent loca­tion for total focus for the job at hand. BVD was tasked with cre­at­ing the new inte­ri­or of Sig­tu­nahöj­den. The vision was clear, we want­ed to com­plete­ly change the way how inter­ac­tion between guests and staff take place. By col­lab­o­rat­ing we cre­at­ed an open floor plan and got rid of phys­i­cal bar­ri­ers such as clas­sic recep­tions desks.

  • The new furniture designed by BVD allows for a closer interaction between staff and visitors and it has also become a natural meeting point for all guests at Sigtunahöjden. Built from valchromat combined with limestone, all furniture has an elegant finish. The furniture is found in both the entrance and dining room.

  • Along with the new interior the identity of Sigtunahöjden also got an update. New typography, new printed matter, new tonality and an all new imagery all contributes to convey the warm and inviting feeling found at Sigtunahöjden.

  • Sigtunahöjdens website struggled to communicate their many offers. Starting from scratch we created a new structure and architecture of the website. This allowed us to put content where it was needed, making it both easier to find and to understand.